četvrtak, 21. siječnja 2010.

Pas koji kopa



Sa dolaskom lijepog vremena, a pogotovo ako imate kuću svojega psa sve više puštate da provodi vremena u vrtu, naravno da ste i Vi u tom vrtu uređujete ga i sadite cvijeće uostalom želite da taj dio Vaše kuće bude Vaš ponos. Puštajući psa u vrt suočavate se sa jednim problemom koji je skoro neizbježan, a to je kopanje rupa po cijelom Vašem vrtu.
Prije nego Vam vrt postane mjesečeva površina, a cvijeća ima više kod susjeda nego kod Vas pokušajmo riješiti ovaj problem na opće zadovoljstvo Vaše i Vašeg psa.
Jedan od razloga zašto pas kopa rupe je taj što traži krtice u Vašem vrtu ili mu je možda dosadno pa pokušava pobjeći van. Sa malo pozornog promatranja ponašanja psa, možete otkriti problem.
Ako Vaš pas traži krtice, rješite se njih pomoću raznih elektroničkih naprava ili na neki drugi način, ali nikako nemojte koristiti otrovne meke, mogli bi napraviti više štete nego koristi.
S druge strane ako pas kopa rupu u hladu znači da traži hladno i ugodno mjesto za bijeg od vrućine, pomognite mu na slijedeći način: kupite mu jedan mali plastični bazen i napunite ga vodom i stavite u hlad. Vjerujte pas će Vam biti zahvalan.
Ako pas kopa rupu blizu ograde i beskorisno laje pritom znači da mu je dosadno i da pokušava pobijeći van, trebate više vremena provoditi s Vašim psom. Odvedite ga u šetnju, igrajte se s njim, ukratko odvratite mu pažnju od rovokopačkih radova. Pas ne kopa iz obijesti već uvijek iz nekog razloga. Ako je Vaš pas i dalje odan kopač odredite u jednom djelu dvorišta mjesto za njegove kopačke eskapade. Ogradite taj dio s drvenom ogradom, usipajte u taj okvir kombinaciju pijeska i zemlje i jednostavno psa kada počne kopati po drugom djelu dvorišta odlučno zavičite NE i odnesite ga do tog ograđenog područja.

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala na čitanju i komentaru