ponedjeljak, 18. siječnja 2010.

Odabir veterinara

Važna je lokacija i praktičnost
Posjetite ga i postavite pitanja
S osobljem ambulante trebate se ugodno osjećati

Veterinari se brinu o medicinskoj dobrobiti svih životinja, od skočimiša do žirafe. U gradskim i prigradskim područjima veterinari se bave uglavnom kućnim ljubimcima, poput pasa i mačaka. Čak i u seoskoj praksi, gdje se veterinari brinu primarno za stoku, često postoji barem jedan veterinar koji se više posvetio ljubimcima. Te ćete ljude najčešće sresti kada im dovedete svoga psa.
Među veterinarima koji se bave ljubimcima, neki se uglavnom bave samo jednom vrstom - psima, mačkama ili, naprimjer, konjima. Takvi veterinari nisu nužno specijalisti u medicinskom smislu riječi, nego pripadnici veterinarske struke koji se bolje snalaze samo s tom jednom vrstom.
Vaš odabir veterinara treba odražavati sklonost vašeg psa i vas osobno, iako se neki psi boje bilo kojeg veterinara.

Bazirajte odluku na informacijama
Prijatelji koji imaju pse i susjedi najbolji su izvor podataka o lokalnim veterinarima. Prije nego se vi i vaš pas odlučite, dogovorite posjet i razgledajte medicinsku opremu. Pitajte koliko zapošljavaju veterinara. Koja je vjerojatnost da ćete većinu vremena biti kod istoga veterinara? Kamo prosljeđuju svoje slučajeve?
Ako ste zainteresirani za holističku njegu, upitajte koje dodatne metode terapije koriste. Zatražite da vam pokažu sve prostorije - operacijsku dvoranu, dijagnostičku aparaturu i prostor za smještaj pasa. Iako se praksa može doimati malo kaotičnom, prostorije bi ipak trebale biti čiste i dobro organizirane.

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala na čitanju i komentaru