nedjelja, 24. siječnja 2010.

Kuhana ili sirova hrana ?

Misli se prije svega na meso, jer hranu koja sadrži škrob ionako uvijek kuhamo. Pitanje je da li da ugljikohidratima (riži, tjesteninama, palenti, kruhu, itd...) dodajemo sirovo ili kuhano meso? Prirodnije je dodavati sirovo meso, no kada gledamo fiziološki, svejedno je. Pas iz mesa dobije bjelančevine, a one se kuhanjem ne kvare i ne mijenjaju. Sirovo meso može sadržavati opasne viruse ili bakterije stoga preporučuje se kuhanje mesa. Krajnje je štetno pse hraniti sirovim iznutricama, pogotovo svinjskim jetrima, jer mogu biti zaražena razvojnim stadijem opasne trakavice - ehinokoka, koja je štetna i za ljude. Priče o tome da će pas postati opasniji jedući sirovu hranu, čiste su izmišljotine.

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala na čitanju i komentaru