nedjelja, 4. ožujka 2012.

Antioksidansi za zdravijeg Ijubimca

mala šapaPsima i mačkama antioksidansi su potrebni koliko i ljudima, ako ne i više. Razmislite o tome da su više od većine nas iz1oženi raznim kemikalijama jer su manji i udišu veće kon­centracije kemijskih tvari s ceste i iz trave. Kad se još sjetimo valjanja po tlu, kemijski tretiranih ogrlica protiv buha i ne­zdravih "grickalica" koje pokupe u parku i na ulici, postaje jasno zašto su toliko iz1oženi toksičnim tvarima.
VITAMIN C
lako psi i mačke sami proizvode svoj vitamin C, te količine nisu dostatne da ih zaštite od bolesti. Vitamin C, taj močni an­tioksidans, trebali biste svome ljubimcu davati u dodatnim količinama kako biste spriječi1i rizik od raka, ojačali njegov obrambeni sustav, potaknuli zacjeljivanje rana, smanjili rizik od mrene, ub1aži1i alergije te pomogli spriječiti i liječiti upalu. mjehura. Vitamin C prijeko je potreban i za izgradnju kostiju te za sprječavanje srčanih bolesti.
 Doziranje:
       Za odrasle pse 500-1.000 mg.
       Za odrasle mačke: 50-300 mg.
(Preporučuje se davati natrijev askorbat ili koji drugi oblik vitamina C koji ne izaziva že1učane smetnje. U trgovinama koje prodaju potrepštine za kućne ljubimce ili kod veterinara možete dobiti posebne preparate za pse i mačke.) (NAPOMENA: Rijetka stolica i proljev obično upučuju na pre­velik unos vitamina C. Smanjite dozu.)


Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala na čitanju i komentaru